ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΛΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ  ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ 27-30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Όλο το πακέτο της εκδρομής κοστίζει 170 €

1

1η Μέρα: Αναχώρηση στις 07.00 το πρωί από την Αθήνα με κατεύθυνση τη Λαμία, όπου θα κάνουμε την πρώτη μας σύντομη στάση. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση την Βέροια και το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Σουμελάς στο χωριό Καστανιά. Εκεί θα έχουμε και χρόνο για το μεσημεριανό μας γεύμα. Ακολούθως θα αναχωρήσουμε για τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, όπου βρίσκονται οι παραδοσιακοί ξενώνες που θα μείνουμε, δείγματα της παραδοσιακής τοπικής Μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Μετά το πρωϊνό αναχώρηση για την πόλη της Έδεσσας πρωτεύουσα του Νομού Πέλλας, με σήμα κατατεθέν τους πανέμορφους καταρράκτες και τα νερά που τη διατρέχουν. Είναι χτισμένη στις άκρες του εύφορου κάμπου που διαρρέει ο ποταμός Εδεσσαίος ή Βόδας. Οι πανέμορφοι καταρράκτες και η εκπληκτική φυσική ομορφιά του τοπίου της, την έχουν κάνει σημαντικό τουριστικό κέντρο για όλο τον κόσμο. Ακολούθως θα κατευθυνθούμε στο Λουτράκι Αριδαίας, στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν, όπου απλώνονται τα περίφημα Λουτρά Πόζαρ. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του Θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Θα παραμείνουμε εκεί μέχρι νωρίς το απόγευμα και ακολούθως θα επιστρέψουμε στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

4
4a
5

3η Μέρα: Μετά το πρωϊνό αναχώρηση για το Νυμφαίο που έχει βραβευτεί ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης από την UNESCO, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μ. στο Βίτσι, και αποτελεί μια ορεινή αποκάλυψη. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός που περικλείεται από δάσος οξιάς, ενώ τα λιθόστρωτα μονοπάτια και τα πετρόκτιστα σπίτια παραπέμπουν σε εποχές ακμής. Μπορούμε να επισκεφθούμε και να περιηγηθούμε στο Κέντρο Προστασίας της καφέ αρκούδας και να περπατήσουμε στον οριοθετημένο χώρο του δάσους. Ακολούθως θα επιστρέψουμε στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο. Ελεύθερο το υπόλοιπο της ημέρας για την τελευταία μας βόλτα στον παραδοσιακό οικισμό. Διανυκτέρευση.

4η  Μέρα:  Μετά το πρωϊνό αναχώρηση μέσω Βέροιας για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν.

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο «FILOXENIA» σε δωμάτια με πρωινό σε μορφή μπουφέ .
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Συνοδός
  • Αστική Ευθύνη
  • Φ.Π.Α